• SHOP
  • CLUB
0
Min garasje
Legg til kjøretøy
0
varer #89-2127
0,00 kr
Din handlekurv er tom

Bilmotor

Hvordan fungerer forbrenningsmotorer i biler

Moderne forbrenningsmotorer kan yte mer, utnytte drivstoffet mer effektivt, på samme tid som at de slipper ut mindre skadelig eksos. I dag finner du forbrenningsmotorer i bensin- og dieselbiler samt hybrider. I denne teksten kan du lese mer om hva en forbrenningsmotor er og hvordan den fungerer.

Les mer

Motorbremsing – Hvordan gjør du det på riktig måte?

Har du hørt om motorbremsing? Det er faktisk en verdifull teknikk som kan forbedre både kjøreferdighetene dine og kontrollen du har over kjøretøyet. Denne metoden innebærer å bruke trykkmotstanden til motoren for å senke farten til kjøretøyet ditt, og dermed gjøre deg mindre avhengig av de vanlige bremsene. I dag skal vi dykke dypere inn i konseptet med motorbremsing for å finne ut hvilke fordeler det har og hvordan du kan bruke det effektivt for å forbedre kjøreopplevelsen din. Er du klar for å lære mer?

Les mer

Bilbremser

Hovedbremsesylinder: funksjoner og symptomer på feil

Er du en bilentusiast som alltid har lurt på hva som skjer bak kulissene når du trykker på bremsepedalen? Vel, i dag skal vi ta en nærmere titt på hovedbremsesylinderen, hvordan den fungerer samt hva som er tegn på feil og årsakene til dem.

Les mer

Bremseklossmerker til bil – de 5 beste

Uansett hvilken bil du har, vil du på et eller annet tidspunkt begynne å merke tegn på at det er
noe feil med bremseklossene. Du vet at du trenger nye bremseklosser, men hvilke bremseklosser er best og hvilket merket bør du velge? Her finnes det ikke ett riktig svar. Merket som passer best til bilen din er avhengig av biltypen, kjørestilen din, hvor du bruker bilen din mest samt hvor mye du er villig til å betale for nye bremseklosser.

Les mer

Tips

Hvorfor dugger bilvinduer og hvordan fjerner jeg fukt i bilen?

Dugg og kondens på innsiden av bilvinduene og frontruta er en vanlig forekomst som kan påvirke sikten og kjørekomforten generelt, spesielt i løpet av de kaldere årstidene. Dette fenomenet oppstår når varm, fuktig luft inne i bilen kommer i kontakt med den kjølige overflaten til vinduene, noe som fører til at et tynt lag med fukt eller vanndråper danner seg. Det er avgjørende å forstå hvordan man håndterer dette problemet for en tryggere og mer behagelig kjøreopplevelse.

Les mer

Intercooler: funksjoner og symptomer på en defekt en

For de som elsker å finjustere ytelsen til bilen, spiller intercooleren ofte en stor rolle. Men hva gjør en intercooler egentlig, hva er tegn på at den er i ferd med å svikte og hva kan være årsakene? Dette og mye mer finner du svar på om du velger å lese videre.

Les mer

Bilens elektriske anlegg

Avgasstrykksensorer: feilsymptomer og funksjoner

Partikkelfilter sensor spiller en avgjørende rolle i moderne bilsystemer, der de både bidrar til å optimalisere ytelsen og kontrollere utslippene. Disse sensorene er viktige for å opprettholde balansen mellom drivstoffeffektivitet, motorytelse og miljøpåvirkning. I denne artikkelen skal vi utforske funksjonene til avgasstrykksensoren og se nærmere på vanlige feil knyttet til disse viktige komponentene.

Les mer

Dekktrykksensorer (TPMS): Hvordan fungerer de?

Dekktrykksovervåkning, eller TPMS (fra det engelske «tire-pressure monitoring system») er et elektronisk system som er i stand til å måle lufttrykket i dekkene til kjøretøy ved hjelp av dekktrykksensorer. I denne artikkelen skal vi dykke litt dypere inn i hvordan de fungerer, samt hva som kan være årsaken til at varsellampen om lavt dekktrykk lyser.

Les mer

Populære bildeler

MC-bremsesylinder: funksjon og symptomer på feil

Bremser er som superhelter for motorsyklister, og bremsesylinderen er det hemmelige våpenet deres. La oss ta en kjapp titt på hvordan denne delen fungerer og hvordan du kan oppdage om den har en «dårlig dag» og hva som kan være årsakene.

Les mer

Hva brukes luftfilter til MC til?

Motorsykler er et symbol på frihet og eventyr på åpne veier. Disse tohjulede vidundrene er kjent for hastigheten og smidigheten sin. For å holde dem i best mulig stand, er de imidlertid avhengige av en rekke viktige komponenter, inkludert det ofte oversette motorsykkel-luftfilteret. Selv om de ikke er så store, spiller luftfiltre en avgjørende rolle for å opprettholde motorens funksjon og generelle ytelse.

Les mer

Bilens girkasse

Hva koster det å skifte clutch og hva er symptomer på ødelagt clutch

En clutch, også kalt kløtsj og kopling, er et sett med bildeler som alle biler trenger for å kunne kople inn motoren når den er i drift og for å kople ut motoren når du skifter gir, venter ved et trafikklys eller står i kø. I biler med manuelt gir, settes clutchmekanismen i gang med en pedal, som du trykker inn når du skifter gir. I biler med automatgir, utløses mekanismen elektronisk av styreenheten i bilen.

Les mer

Svinghjul og tomassesvinghjul: typer, funksjoner og symptomer på feil

Svinghjulet er en urgammel mekanisk innretning, som brukes til energilagring og utjevning av rotasjon. Former for svinghjul har vært i utstrakt bruk siden steinalderen. De fant svinghjul i Osebergskipet. Nå er det selvfølgelig ikke svinghjul til biler vi snakker om i den sammenhengen, men det grunnleggende prinsippet er det samme: Et hjulformet legeme er festet vinkelrett til en akse. Delene kan være laget av tre eller stein, eller metall i mer moderne innretninger. Aksens drivmoment fanges opp av det tunge hjulet. Dette fører til en jevnere og mer kontrollert bevegelse. 

Les mer

Ordliste

Klimaanlegg for biler

Nyheter

Verdens første automatiske parkeringshus åpner i Tyskland

Du finner tjenesten i Mercedes-Benz-museumet i Stuttgart.Det er et samarbeidsprosjekt mellom de tyske selskapsgruppene Daimler og Bosch. Bilene kan parkere seg selv, uten menneskelig innblanding. Føreren behøver bare å aktivere prosessen i den tilhørende smarttelefonappen. Førerne kan hente bilene sine igjen på samme vis.

Les mer

Diagnostikk

Infografikk

VW Golf IV: fordeler

Volkswagen Golf IV er en av verdens mest populære biler. Denne generasjonen ble lansert i 1997. Den har fire typer karosseri: stasjonsvogn, kabriolet samt 3- og 5-dørs combi coupe. Sistnevnte kjennetegnes av et stort antall fordeler som ble bemerket av mange bileiere i Europa.

Les mer

Bilproblemer

Ford Mondeo: bakluke-problemer samt kjente feil og mangler

78 500 Ford Mondeo-biler har blitt solgt i Norge frem til Ford valgte å legge ned produksjonen av denne bilen. Det vil si at du bare kan kjøpe denne modellen brukt. Vi gir deg tips om kjente problemer og Ford Mondeo-deler du bør sjekke, slik at du kan gjøre et fornuftig og godt kjøp.

Les mer
Abonner på våre nyhetsbrev

For å få de siste nyhetene og tipsene fra oss, vennligst skriv inn din e-postadresse: