0   varer
#
0,00 kr
Din handlekurv er tom

Abonner
PÅ VÅRE NYHETSBREV

For å få de siste nyhetene og tipsene fra oss, vennligst skriv inn din e-postadresse:

Infografikk

Varsellys indikerer at ulike systemer er aktivert

Moderne biler er utstyrt med en rekke elektroniske system, og hver av dem har sin egen varsellampen. Totalt finnes det over hundre indikasjons-symboler i bilen. Her skal vi fortelle deg om dem i detalj. La oss begynne med tegn som indikerer om et system er slått av eller på.

Les mer
Populære motortyper i Europa i første halvdel av 2018

Hvilke typer motorer var de mest populære i EU & EFTA-landene i løpet av de første seks månedene av 2018?

Hvilken prosentandel av disse motorene blir montert i biler? I hvilke land er det et høyere antall alternative drivstoff-drevne biler?

Vår nye infografikk hjelper deg med Å FÅ SVAR på alle disse spørsmålene.

Les mer

Populære bildeler

Dieselmotor: viktigheter

Mange av sjåførene som allerede har valgt et dieseldrevet kjøretøy, er godt klar over kjøretøyets fordeler og særegenheter. Men de som er nybegynnere med denne typen motorer, kan ha mange spørsmål. Vi vil prøve å håndtere dem i vår artikkel.

Les mer

Τips

Hva skal være i et førstehjelpsskrin

Når ulykken er ute, er det best å være inne, sies det, men hva skal man gjøre hvis man ikke er det? Det som i alle fall er lurt, er å være forberedt. De aller fleste bilturer går selvsagt bra, ingen får så mye som et blåmerke. Trafikksikkerheten i Norge har vært best i verden i flere år. Det farligste året i trafikken var 1970, da gikk det med 560 liv, mens de siste årene har det blitt stadig tryggere på norske veier. Det skyldes mye at bilene får stadig bedre, både aktive og passive, sikkerhetssystemer. 

Les mer
5W30 eller 5W40 – hvilken motorolje er best å bruke om vinteren

Ytelsen til smøresystemet har direkte innvirkning på motorens levetid. Derfor er det mange førere lurer på hvilken oljeviskositet de bør velge for å sikre at motoren er pålitelig beskyttet hele vinteren. Her skal vi se på egenskapene til to av de mest populære oljetypene, 5W30 og 5W40, for å finne ut hvilken av dem det er best å bruke i den kalde årstiden.

Les mer

Nyheter

Hvorfor diesel har blitt mindre populært i Europa

I dag har etterspørselen på dieselbiler i Europa vist seg å gå ned. Det mistenkes at denne tendensen vil fortsette i de følgende årene. La oss få forklaring i dette.

Les mer
Jaguar er for første gang vinner av Årets
bil i Europa

Vinneren av konkurransen Årets bil er blitt kunngjort i Geneve. I 2019 er det den elektriske Jaguar I-Pace. Det er første gang en bil fra det britiske merket vinner denne prisen.

Les mer

Ordliste

Kollisjonsputer

Kollisjonsputer (sikkerhetskollisjonsputer) er en del av det passive sikkerhetssystemet, som er laget for å minske risiko for skader hvis det oppstår en trafikkulykke.

Les mer
ABS

ABS (Anti-lås bremsesystem) er et system som forhindrer at kjøretøyets hjul låser seg fullstendig ved kraftig bremsing.

Les mer

Diagnostikk

Servostyrings olje : hvordan du velger og bytter den

Servostyringen's levetid er beregnet for hele livet av en bil , men bare i tilfeller hvor systemet ikke har arbeidsoljelekkasje . Bruk av lavkvalitets olje eller sent bytte er de vanligste årsakene til servostyring lekkasje. Les vår artikkel for å vite hvordan du skal unngå feil når du skal velge og skifte hydraulikkolje.

Les mer
Overoppheting av bremseskivene : symptomer, årsaker,løsning på problemet

En av de mest vanlige feil på bremseskivene er at de overopphetes. Ved tilfelle av overoppheting av platen når temperaturen kritiske verdier, og dette gjør at bremseklossen begynner å gli på platen, og da blir effektiviteten av bremsesystemet redusert til et minimum.

Les mer