0   varer
#
0,00 kr
Din handlekurv er tom

Abonner
PÅ VÅRE NYHETSBREV

For å få de siste nyhetene og tipsene fra oss, vennligst skriv inn din e-postadresse:

Infografikk
Varsellys indikerer at ulike systemer er aktivert

Moderne biler er utstyrt med en rekke elektroniske system, og hver av dem har sin egen varsellampen. Totalt finnes det over hundre indikasjons-symboler i bilen. Her skal vi fortelle deg om dem i detalj. La oss begynne med tegn som indikerer om et system er slått av eller på.

Les mer
Populære motortyper i Europa i første halvdel av 2018

Hvilke typer motorer var de mest populære i EU & EFTA-landene i løpet av de første seks månedene av 2018?

Hvilken prosentandel av disse motorene blir montert i biler? I hvilke land er det et høyere antall alternative drivstoff-drevne biler?

Vår nye infografikk hjelper deg med Å FÅ SVAR på alle disse spørsmålene.

Les mer
Populære bildeler
Τips
Tips om vinterkjøring

Førere må være ekstra skjerpet på vinterstid. Hvis du blir distrahert og ikke følger med på veien i bare noen få sekunder, kan det føre til en bilulykke. Her kan du lese om hva du må passe deg for på vinterveier og hvordan du kan unngå problemer.

Les mer
Gjør bilen din vinterklar: tips fra eksperter

I den kalde årstiden bør du passe litt ekstra på bilen og systemene i den. Mange komponenter og systemer i bilen utsettes for ekstra belastning, og kan derfor svikte plutselig. Vi gir deg noen råd om hvordan du kan forberede bilen din til den kalde årstiden, slik at du kan forhindre dette.

Les mer
Nyheter
Hvorfor diesel har blitt mindre populært i Europa

I dag har etterspørselen på dieselbiler i Europa vist seg å gå ned. Det mistenkes at denne tendensen vil fortsette i de følgende årene. La oss få forklaring i dette.

Les mer
Jaguar er for første gang vinner av Årets
bil i Europa

Vinneren av konkurransen Årets bil er blitt kunngjort i Geneve. I 2019 er det den elektriske Jaguar I-Pace. Det er første gang en bil fra det britiske merket vinner denne prisen.

Les mer
Ordliste
ABS

ABS (Anti-lås bremsesystem) er et system som forhindrer at kjøretøyets hjul låser seg fullstendig ved kraftig bremsing.

Les mer
Steptronic

Steptronic er en automatisk girkasse med funksjon for manuelt girskift. Den er laget av den tyske produsenten ZF Friedrichshafen AG, basert på BMWs design i 1996. Den kan ses på kjøretøyer fra BMW, Mini, MG og Rover. Girkassen kan kontrolleres ved å bruke en girspake eller ved å trykke på knappene på rattet.

Les mer
Diagnostikk
Servostyrings olje : hvordan du velger og bytter den

Servostyringen's levetid er beregnet for hele livet av en bil , men bare i tilfeller hvor systemet ikke har arbeidsoljelekkasje . Bruk av lavkvalitets olje eller sent bytte er de vanligste årsakene til servostyring lekkasje. Les vår artikkel for å vite hvordan du skal unngå feil når du skal velge og skifte hydraulikkolje.

Les mer
Overoppheting av bremseskivene : symptomer, årsaker,løsning på problemet

En av de mest vanlige feil på bremseskivene er at de overopphetes. Ved tilfelle av overoppheting av platen når temperaturen kritiske verdier, og dette gjør at bremseklossen begynner å gli på platen, og da blir effektiviteten av bremsesystemet redusert til et minimum.

Les mer