0   varer
#
0,00 kr
Din handlekurv er tom
se på
Produsenter
500 varer

Hjulkapsler brukes for det meste til å forbedre kjøretøyets utseende. Mye av tilbehøret beskytter også mot støv, smuss, sand og andre slipende partikler, noe som har en positiv innvirkning på levetiden til bremsedeler. Dessuten reduserer dette tilbehøret risikoen for at felgen blir deformert ved sidekollisjon, ved å absorbere selve støtet.

Ulike typer hjulkapsler

Etter bruk:

  • For bestemte bilmodeller: De følger ofte designet til de originale felgene, og dekoreres med logoen til bilmerket. De er pålitelige og attraktive, men prisene er ganske høye.
  • Universelle: De passer til forskjellige kjøretøy, og velges etter radius. De er billigere enn den første typen, og du finner ofte et bredt utvalg av dem i katalogene.

Etter egenskaper ved konstruksjonen:

  • Åpen: De har store luftinntak, noe som bidrar til god luftsirkulasjon. De dekker ikke defekter på hjulenheten særlig godt, og beskytter ikke mot smuss og støv. Dessuten er det vanskelig å rengjøre dem.
  • Lukkede: Dette biltilbehøret kan både ha små luftinntak eller ingen. De beskytter deler i bremsesystemet godt, og skjuler rustflekker eller mekanisk skade. De begrenser lufttilgangen som kjøler ned systemet, noe som kan forårsake tidlig slitasje på bremsedelene.

Hjulkapsler skiller seg også fra hverandre etter form. Den ytre overflaten kan være flat eller buet. Flatt tilbehør sitter stramt på. Det er vanskelig å skade dem, fordi de nesten ikke stikker ut. Buede kapsler er mindre praktiske, men ser mer presentable ut.

Ulike materialer brukes til å produsere tilbehøret:

  • Plast: De veier lite, er billige og ikke korrosive. Tilbehør som er laget av fleksibel plast kan gjenopprettes til sin originale form, selv etter mekaniske støt.
  • Metall: Tilbehør av metall er svært slitesterkt, og veier ganske mye. De er ikke beskyttet mot korrosjon i forhold med høy luftfuktighet.
  • Spesielle typer gummi: Disse er fleksible, lette og elastiske materialer som kan brukes i et bredt temperaturområde.

Tilbehøret kan festes på fjærbelastede låser eller navboltene. Den første typen fester er enkle å montere og demontere. Den andre er mer vanskelig å feste og fjerne, men er mer pålitelige.

Brukertips for hjulkapsler

  1. Bruk bare tilbehør som passer dimensjonene og andre egenskaper. Teknologiske hull og skruer/muttere skal matche standard delene.
  2. Før du monterer hjulkapsler, sørg for at de ikke er deformert eller har andre betydelige skader. Sjekk hvor stive fjærene er på modeller med låser: jo stivere de er, jo mer pålitelig blir festet.
  3. Rengjør tilbehøret med svamp og såpe fra ytre og indre sider. Det er også som regel mulig å vaske dem i bilvask.

AUTODOC: praktiske kjøp på nett

Ønsker du å kjøpe tilbehør til fordelaktige vilkår? Registrer deg i nettbutikken AUTODOC. Alle våre produkter er ganske billige, og det er kampanjer for noen av dem som gjør det mulig å spare penger. Legg inn en bestilling online på nettsiden vår eller via mobilappen for å lønnsomt kjøpe hjulkapsler.

loader Vennligst vent...